Bila Malam, Mulalah Merapu...

Wednesday, 26 October 2011

ASSALAMUALAIKUM

Hai para pembaca semua,,, malam ni aku macam tak ada isi sangat untuk di update tapi yela,, tangan dah gatal sangat nak update,, aku tetapkan niat untuk update jugak blog aku yang tak seberapa nie,,,, hehe,,, bangga dan suka pada blog aku nie,,, tempat aku blog-walking,,, tempat lepas tension ,,, kerana blog la aku rajin mencari ilmu2 di laman sesawang,,, haha,,,, naik bil internet bila aku balik Batu Pahat,,, haha,,,, 


so aku rasa aku akan taip tentang bermulanya aku berblog,,, haa,,, korang nak tau ke x..?? kalau tak nak aku ucap "SEKIAN TERIMA KASIH" sekarang,,, hahaha,,, 

aku mula timbul niat nak berblogging ni semasa aku berada di GiatMara Parit Sulong sesi jan-jun 2011,, :D sebab rakan secourse ada blog,,, Muhammad Adha namanya,,, dan aku juga perasan yang kakak angkat aku pun ada blog,,, comel lak tu blog dia,,, suka aku stalk,, hehe,,, kak Nurul Nazira,, hehe,, kiranya diaoranglah yang mencetuskan minat blog ni,,, ye la,, jeles,,, aku pun nak jugak,, hahaha...

maka dengan itu aku pun mula nak daftar di blogger.com dengan harapan lepas ni aku pun jadi seorang blogger,,, hehe,, tapi first2 day tu masih macam bangang ar dgn blogger ni bengang aku dibuatnya,,, hahaha... so aku mintaklah tolong pada Adha dan Kak Zira aku tu.. ^_ ^ dia pun bagi la blogspot seseorang yang di penuhi dengan tutorial tentang blog,,, 

aku pun mulalah bikin sana sini,,, dan kalau korang nak tahu,,, background aku ni,, adalah background aku yang pertama,,,, hahaha,, sampai sekarang aku guna,,, malas nak ubah,,, dah banyak sngt edit HTML.. ^_^ ok,, aku tahu aku ni bkan up-2-date sngt,, haha,,, so what,, its my blog,,, not yours,, haha.. post pertama aku adalah "kenali diri" post tu dah xde,, aku da padam,,, hehe,, 

then pada masa aku dah pndai blogging,,, aku jumpa plak blog sorang budak kecik ni,,, Aina Shaherra,, dulu blog dia ada tutorial,, so kadang2 tu tanya dia jugak,, budak kecik lebih hebat berblog dari aku,,, haha,,, sekarang dia dah tak nak letak tutorial lagi dah,,, :D blog dia comel gak,,, tapi sekarang dia privatekan,, xdapat nak stalk,,, hehe,, 

seriusly,, pengalaman aku ketika jadi seorang blogger ni memang cukup best,, aku dapat baca blog org lain,, baca pendapat diaorang,, lihat blog mereka yang gempak lagi vogue,, WOW,,, haha,,, tapi yela,,, dunia blog ni juga didominasikan oleh kaum2 hawa,,, kaum adam bukan tak ramai,, tapi tak seramai kaum hawa,,, pastu blog kaum hawa ni pulak,, aish,,, korang paham la ye maksud aku,,, hahaha,, TOP..!! XD 

kini aku berbangga untuk aku mengatakan bahawa aku adalah blogger Tegar,,,!! haha,,,, kalau boleh nak tiap2 hari update.. tapi aku tak mampu,, idea bukan datang bergolek,, dia datang pun tak bagi salam,, tetiba je datang,, haha,,, so kalau ada idea tu,, adalah isi kat blog ni,, hehe,, 

kadang2 tu aku sanggup tido selewat 3 - 4 pagi semata2 cari bahan and update blog punya pasal,,, dah jadi cam panda dah mata aku ni,,, hahaha,,,, blog memang best.. ^_^ sekarang ni aku pun dah pandai jadi stalker para blogger,, mana taknya,,, blog mereka sangat gempak,, follower sangat ramai,,, wow,,, nak jugak,, haha,, nanti aku senaraikan blogger yg aku sebutkan tadi  :) 





kini alhamdulilah dulu kakak Nazira menjadi follwer terawal aku hingga aku telah ada 43 follower,,, views pun tinggi gak... :D aku memang suka part2 macam ni la,, bila dapat tahu bahawa ada jugak yang nak baca hasil tulisan aku yang banyak salah tatabahasa ni,,, haha,,, so sekali lagi aku ucapkan terima kasih pada yang follow blog ini,,, ^_^  walaupun tak adalah ramai sangat ,, tapi aku tetap bersyukur dengan apa yang ada,,, tak mau tamak2 ok.. :D dan mintak maaf la sebab banyak merapu merepek je,, dah macam hobi aku dan ada pepatah dari budak kecik tu,, "MEREPEK ITU WAJIB" haha,,, merepek tul.. :D

so aku pun dah tak tau nak taip apa lagi,, ni pun da terlebih panjang,,, confirm sampai ayat ni korang mesti dah bosan,,, hehe3

LINK : 
pendorong minat aku adha ,kak nazira dan aina.. 
blog tutorial :
belog yang gempak / ramai follower / amat menonjol  :
kalau boleh nak listkan semua,,, haha,,, tapi tak larat SORY ,, dah malam dah ni.. =_=' ni antara je,, dan korang boleh nampak,, semua adalah gurls,, huhu,,,, mana lelaki yang gempak..?? tersembunyi,,, hehe,, pasni nak cari blog kaum adam pulak la,,, haha..

ok la,,, smpai sini je la post kali ni,,, penat dah aku,,, da kul 2 pagi dah ni,,,, :) 

SEKIAN TERIMA KASIH....  

4 comments:

rAnA SuLoNG.. said...

woot2..panda!...hahaha..first ak nk ucp congrate cz follower ko dh melebihi follower ak....(jelez2 nih!)..XD..second, thnx cz promote link blog ak kt blog ko( even link ak kt bwh skli..)..ne taw leh naekkan follower ak plak....^__^...

hazim Hanis said...

hehehe,,,,, ok sory,,, ^_^ tp still blog kau ag gempak kutt dr aku.. :D still suka stalk blog kau.. ag pun letak bawah org akan tengok,, letak tengah2 nnt org akan terlepas pandang... ^_^

NURUL NAZIRA said...

wahh.. baru perasan ade post nie.. ehehe, tenkiu dik :P

hazim Hanis said...

ala,,, kakaklmbat sikit je,,, hehehe,,,, ur welcome kak... ^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...